Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


II. Böllér-Szakács Verseny

 

 

II. Újévi Böllérfesztivál

(2018. Február 17-18. Eger)

"II. Böllér-Szakács Verseny"

Kolbászkészítő, Tepertősütő, Toros-, vagy Töltött káposzta Főző,

valamint

Egyéb Toros Étel Készítő

kategóriákban

 

 

Kedves Érdeklődő

Szeretettel köszöntjük Önt fenti rendezvényünk érdeklődői között!

Az idei rendezvényt 2017. Január 14-15-én, több napos, országos katasztrófa helyzet (50-60 cm-es hó, mínusz

13-15 fokos hideg) közepette tartottuk. A mostoha időjárás ellenére mégis több ezres látogató sereget vonzott rendezvényünk és annak kínálata. (Böllér bemutatók, több szegmensből álló vásárok, folyamatos kísérő programok, több sztár fellépésével, stb.) Sőt mondhatni, hogy a fesztivál második napján tartott „Böllér nap”, amikor is a Böllérfesztivál szakmai része zajlott, nagyobb látogatottságnak lehettünk tanúi, mint az előző napon, a sztárvendégek mellett.

 

boller-2.jpg

 

A szélsőséges időjárás és annak következményei jelentősen átalakították, a korábban a böllérversennyel kapcsolatban közzé tett versenykiírást és programot is. Sajnos számos csapat nem indult el a katasztrófa helyzetben, vagy elindult ugyan, de már nem érkezett meg.

Soros rendezvényünkre az előző tapasztalataival készültünk és tesszük mostani kiírásunkat a részvételre Ön(ök)nek is.

 

boller-4.jpg

 

E tapasztalatok szülte döntés volt, hogy a II. Újévi Böllérfesztivál-t és annak fontos kísérő rendezvényét, a

"II. Böllér-Szakács Versenyt" egy hónappal később, nagy eséllyel jóval szelídebb, de még mindig télies időjárás mellett bonyolítsuk le, csorbítatlanul megőrizve annak hangulatát.

Az elmúlt rendezvény gasztronómiai lényege a böllér bemutatókban (Sertés felbontása, szalonna-, kolbász-, abált szalonna-, sonka készítés, stb.) rejlett, míg a mostani alkalommal, a hagyományos disznótorok alkalmával készülő ételek készítése kap fő hangsúlyt.

 

boller-1.jpg

 

Ezúton szeretettel meghívjuk Önt és baráti társaságuk csapatát, a

 

 

"II. Böllér-Szakács Verseny"

 

rendezvényre, melynek néhány részletét itt közöljük, a továbbiakat pedig az alábbi e-mail címünkön kérheti.

 

"A verseny helyszíne

Megegyezik a II. Újévi Böllérfesztivál helyszínével, azonban biztonsági és esztétikai okokból attól egy elkülönült részen zajlik a verseny.

 

Csapatokkal kapcsolatos információk

Csapatok létszáma: Maximum 3 fő.

Csapatok száma: Maximum 20 csapat

 

Nevezéssel kapcsolatos információk

Nevezési díj: 2. 000.- Ft. / csapat / versenyszám (Egy csapat, több versenyszámban is indulhat.)

 

Ételkészítéssel kapcsolatos szabályok

A célzott versenyszámban csak a kijelölt étel készíthető, míg az „Egyéb Toros Étel” kategóriában, csak „bölléres” étellel lehet versenyezni, melyek alapját, a hagyományos disznótorok napján készült ételek kell, hogy képezzék.

Ezek: Toros káposzta, töltött káposzta, hagymás vér, sült kolbász, sült hurka, pecsenye, abált szalonna, orja leves, dinsztelt savanyú káposzta, sült szalonna, vagy ezek kombinációi.

 

Fontos, hogy az étel létező és hagyományos legyen! A nem hagyományos (Helyben kitalált, kreált, modernizált), vagy nem ismert ételek kizárásra kerülnek. Amennyiben a csapat, a verseny előtt már tudja, hogy mit szeretne készíteni, de bizonytalan, úgy e-mailen kérjen megerősítést a szervezőktől! Ha a megerősítést megkapják, úgy a versenyen már nem kerülhet kizárásra az általuk készített étel.

 

Minden csapat, egy étellel versenyezhet.

 

A zsűrizéshez az ételből 3 adagot kell a csapatoknak leadniuk. Az ételekhez stílusosan köretet, vagy kenyeret is kell tálalni.

 

 

Zsűrizéssel kapcsolatos szabályok / Pontozás

A zsűri, 1-10 pontig az alábbiakat pontozzák a verseny különböző fázisaiban:

 

1. A csapat környezete: Nagyobb pontszámot az a csapat kaphat, aki minél hagyományosabban, de ízlésesen

rendezi be területét és ott a verseny egésze alatt, minél nagyobb rendet, tisztaságot tart.

2. A csapat által készített étel bonyolultsága.

3. Az étel íze.

4. Tálalási ízlés.

5. A csapat belső hangulata.

6. A csapat és a közönség kapcsolata.

 

A zsűri: A zsűri három főből álló, szakmai (Szakácsok, séfek) zsűri.

Minden zsűri tag, az 1-6. pont alatt megjelölt feltételeknek megfelelően, önállóan és titkosan ad pontot az adott csapatnak. Miután minden zsűritag, minden csapat részére, minden pontozási számban megadta a saját pontszámát, aláírja a pontozó lapját, melyet a szervező átvesz, összesít, majd az eredményeket a zsűrivel közli.

 

Díjazások

1-3. A legjobb csapat (A legtöbb pontszámot elnyerő csapat)

1-3. A legfinomabb étel

1-3. A legszebb tálalás

1-3. A legmutatósabb csapat (A csapat környezete)

1-3. A legvidámabb csapat (A csapat belső hangulata)

1-3. A közönség kedvenc csapata (A csapat és a közönség kapcsolata)

 

Díjak

Az abszolút versenyt a legtöbb pontszámot elérő csapat nyeri. (Fő díj 1-3 helyezett.)

A fődíj kategóriában az 1-3. helyezett oklevél és a böllér témába illó ajándék, míg a további versenyszámokban az 1-3 helyezett oklevél és emlékérem díjazásban részesülnek a versenyzők.

Ezen felül, külön díjak is kiosztásra kerülnek. A különdíjakat, a megjelenő árusok és támogatók biztosítják."

 

 

 

logo--ujevi-.jpg

 

 

Szeretettel látjuk az Önök

csapatát is!

 

A további részleteket kérje e-mailben!

 

 

 

 

_________________________________________________________________

www.vasarokfesztivalok.eoldal.hu

vasarokfesztivalok@gmail.com

Facebook:

Vásárok Fesztiválok

30 / 308 – 5512

 

"Nézze meg az ember!"

 

Az oldal szerzői jogi védelem alatt áll!

A weblap tartalmának, akár csak részbeni másolásához, továbbadásához a

tulajdonos előzetes és írásos engedélyére van szükség!

 
 

 


Archívum

Naptár
<< November / 2017 >>


Statisztika

Online: 3
Összes: 207256
Hónap: 4278
Nap: 103